0
 • No products in the cart.

 • 0
 • No products in the cart.

 • 6 tips bij stinkende sportschoenen _ online pedicure

  6 tips voor stinkende sportschoenen

  Deel via:

  blank
  Caroline

  Klaagt jouw partner ook iedere keer als je je schoenen uittrekt? Iets over de geur die niet te harden is en laat ze maar lekker buiten staan? We hebben allemaal wel eens last van stinkende schoenen en vooral sportschoenen herkennen we hier vaak aan. Maar wij weten wel raad met die vervelende geur!

   

  Stinkende schoenen worden vooral veroorzaakt door de dode bacteriën, huidschilfers, vuil en het zweet dat in je schoenen achterblijft na het sporten of wandelen. Het is volkomen normaal om stinkende schoenen te hebben, maar wij kunnen ons er iets bij voorstellen als je toch liever van de geur af wilt. Daarom geven we je 7 tips die je kunnen helpen van de geur af te komen.

   

  Zet je schoenen buiten

  Zoals je ouder/partner/jijzelf waarschijnlijk al geopperd heeft: zet je schoenen lekker even buiten om ze te laten luchten. Sowieso is dit goed om eventuele schimmelsporen in je schoenen te doden, maar dit werkt hetzelfde voor alle andere bacteriën die je achterlaat. Zet je schoenen bij voorkeur lekker lang buiten. Vergeet natuurlijk niet het weer even in de gaten te houden om te voorkomen dat je met kletsnatte sportschoenen blijft zitten.

   

  Was je schoenen

  In de wasmachine hebben we het dan over. We dragen de schoenen door weer en wind en soms is het buitenzetten van de schoenen niet genoeg meer. Borstel eerst het grove vuil van je schoenen (dus ook de zool), haal je veters eruit en stop de schoenen in een waszak of kussensloop en knoop deze goed dicht. Was daarna je schoenen met een vloeibaar wasmiddel en zet de machine op een fijn wasprogramma op zo’n 30 graden. Hang je schoenen te drogen wanneer ze uit de wasmachine komen en stop ze niet in de droger. Jouw beste hardloopschoenen kunnen daar niet goed tegen. 

  Om ze sneller te drogen kun je er wat kranten in proppen om het water op te nemen.

   

  Baking soda

  Je kent baking soda waarschijnlijk wel als dat “Amerikaanse spul” dat zo lekker schuimt als je er azijn op gooit. Een andere bekende werking van baking soda (naast dat je het in de keuken gebruikt) is dat het vieze geurtjes absorbeert. Hé, dat is precies wat we zoeken! Strooi een klein laagje in je schoenen en laat het een nachtje zitten. Pak er ‘s ochtends dan even de stofzuiger bij om de soda uit je schoenen te zuigen voor je ze aantrekt.

   

  Koffiepads

  Ze zijn niet alleen goed voor een kopje koffie! Koffiepads werken namelijk bijna hetzelfde als de baking soda. Ze trekken vocht aan en neutraliseren de stank in je schoenen. Denk maar aan die geurpotjes met koffiebonen bij de Douglas! Leg ‘s avonds een koffiepad in elke schoen en haal ze er de volgende ochtend weer uit. Weg zweetgeur!

   

  Zet je schoenen koud

  In de vriezer om precies te zijn. De kou dood bacteriën en maakt zo dus korte metten met de stank in je schoenen. Om het een beetje hygiënisch te houden, doe je je schoenen eerst in een plastic zak en knoop je deze dicht. ‘s Ochtends heb je dan weer frisse – maar misschien wat koude – schoenen. 

   

  Vervang de inlegzooltjes

  Als je je inlegzooltjes al een langere tijd gebruikt, hebben deze zich ook volgezogen met bacteriën, zweetgeuren en huidschilfers. Het is sowieso handig je zooltjes om de zoveel tijd te vervangen (want dat is beter voor je voeten!) maar het kan je dus ook helpen om van de aanhoudende geur af te komen!

   

  Plaats een opmerking

  Designed by DVO RECLAME