0
 • No products in the cart.

 • 0
 • No products in the cart.

 • Wollen sokken in scandinavisch patroon naast een gloeilamp

  Daarom werkt jouw schimmelbehandeling niet

  Deel via:

  blank
  Caroline

  Je hebt al een tijd een schimmelnagel en bent hard bezig om deze te behandelen. Maar wat als je geen resultaat ziet? Misschien heb je zelfs wel het idee dat je schimmelinfectie alleen maar erger wordt. Het klinkt misschien wat deprimerend, maar het kan helaas wel. Het duurt sowieso een tijdje voordat je van een schimmel af bent. Mooier kunnen we het helaas niet maken. Maar als je het idee hebt dat écht niets werkt, zijn hier een aantal redenen waarom je langer met je problemen blijft lopen.

  Een zwakkere gezondheid of medicatie

  Als je een zwakkere gezondheid hebt vanwege ouderdom of bijvoorbeeld een chronische ziekte hebt, kan het zijn dat het langer duurt voordat je van je schimmels af bent. Omdat je lichaam prioriteiten gaat stellen, zou het kunnen dat de schimmel iets lager op de to-do list komt te staan. Ondanks dat je geen vooruitgang ziet, is je lichaam toch bezig die schimmels te verslaan. Als je medicatie slikt kan dit je weerstand beïnvloeden, dus houd daar ook rekening mee.

  Weet wel dat je vooral bij een zwakkere gezondheid heel secuur moet zijn met je behandelingsplan. Of je nu een crème smeert of een tinctuur gebruikt, gebruik hem echt zoals voorgeschreven (ook als je geen gezondheidsproblemen hebt of medicatie slikt). Anders kan het nog langer duren voordat je vooruitgang boekt.

  Slechtere doorbloeding in de voeten

  In een ideale wereld hebben we natuurlijk allemaal lekker warme voeten en zijn we binnen no-time van onze voetproblemen af. Helaas is het zo dat wanneer je koude voeten hebt er meer energie gaat naar het warmhouden van de rest van je lichaam. Dat betekent dat er minder energie gaat naar het bestrijden van je schimmels. Hier is het dus aan te raden om je benen en voeten lekker warm te houden en altijd een lekker dekentje bij de hand te hebben voor het geval dat je wel koude voeten begint te krijgen.

  Constante herbesmetting van de schimmel

  Als je je nagels of voeten aan het behandelen bent voor schimmels, is het belangrijk dat je ook de rest meeneemt. Daarmee bedoelen we je sokken, schoenen, badkamer en eventueel je beddengoed. Wanneer je op blote voeten loopt, verstrooi je ongemerkt overal schimmelsporen. We raden daarom altijd aan om je sokken, handdoeken en badmatjes op minstens 60 graden te wassen en je schoenen 24 uur te laten luchten voordat je ze aantrekt. Eventueel kun je ze nog even schoonmaken met bijvoorbeeld Dettol. Draag daarnaast slippers in gedeelde badruimten om (her)besmetting te voorkomen.

  Synthetische materialen

  Sokken en pantoffels zullen je eerste reactie zijn wanneer je koude voeten hebt. Maar let dan wel op de materialen. Katoenen of wollen sokken zijn het beste voor jouw voeten, of je nu een schimmel hebt of niet. Datzelfde geldt voor je pantoffels. Een wollen voering raden we altijd aan, want wol werkt zelfreinigend. Een synthetische vulling houdt die schimmelsporen vast en bevordert een herbesmetting en dat willen we juist niet!

  Slecht onderhoud in combinatie met een schimmel

  Kijk, het liefst zouden pedicures iedereen een keer in de 5/6 weken zien om de nagels te knippen en eelt te verwijderen, maar wij snappen ook dat het steeds moeilijker wordt om daar tijd voor te maken of zelfs om je zulke dingen te veroorloven. Maar vooral als je al een voetprobleem hebt, ben je vatbaarder voor een volgende probleem. Heb je bijvoorbeeld een ingroeiende teennagel en veroorzaakt die wondjes, dan bestaat de mogelijkheid dat je een schimmelinfectie krijgt. Regelmatig je nagels knippen en je voeten insmeren kan dus al heel erg helpen!

  Heb je nou een kwestie waarbij je door alle bomen het bos niet meer ziet, stuur ons dan een berichtje op sociale media, laat hier een reactie achter of ga naar je lokale pedicure om samen een behandelplan te bespreken

  Plaats een opmerking

  Designed by DVO RECLAME