0
 • No products in the cart.

 • 0
 • No products in the cart.

 • Voeten bij een brandende open haard

  Wintervoeten – 4 vragen

  Deel via:

  blank
  Caroline

  Het wordt weer kouder buiten. Sommige mensen springen een gat in de lucht, maar anderen zijn er juist helemaal niet blij mee. Met de kou komen ook weer ontzettend koude voeten en andere kleine problemen waar niemand tijdens de winter blij van wordt. Een daarvan is Wintervoeten. Het is zo’n kwaaltje dat vrouwen sneller krijgen dan mannen, maar geloof ons maar: iedereen kan er last van krijgen.

   

  Wat zijn wintervoeten?

  Wintervoeten of wintertenen ontstaan wanneer het buiten echt lekker koud gaat worden — meestal wanneer de gevoelstemperatuur kouder is dan 15 graden gaan de eerste klachten ontstaan. Je voeten gaan reageren op de kou en vooral als je wat minder vet op je botten hebt of altijd al koude voeten hebt, ben je vatbaarder voor wintervoeten. Je krijgt misschien kleine blaasjes op of rond je tenen of alles begint onder je sokken te jeuken.

   

  Waar herken ik wintervoeten aan?

  • Een branderig gevoel of jeuk aan je tenen. Sommige mensen ervaren het zelfs als pijn;
  • Roodblauwe of paarsblauwe plekken op je voeten of tenen;
  • Licht gewollen voeten of tenen;
  • In heel heftige gevallen kunnen er ook blaasjes of wondjes ontstaan door het krabben

   

  Hoe kom ik aan wintervoeten?

  Het is niet helemaal duidelijk waar wintervoeten vandaan komen. Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat wanneer je in de winter snel koude voeten hebt, dat je ook last kunt krijgen van wintervoeten. Daarnaast is een slechte doorbloeding vaak ook een boosdoener. En vergeet niet het goed beschermen tegen de kou. 

   

  In principe komt het neer op het goed warmhouden van je voeten. Als je normaal al een koude gesteldheid hebt, is het dus aan te raden om vooral in de koude maanden iets meer aandacht te geven aan je voeten. Lekkere kleedjes, een elektrische deken, wollen sokken en een goed paar pantoffels kunnen al een aardig eind helpen.

   

  Hoe kom ik hier vanaf?

  Het goede nieuws is dat de meeste mensen van hun klachten af zijn zodra de temperatuur buiten weer stijgt of wanneer ze hun voeten goed warm houden. Daarnaast is lekkere sokken, een dekentje of zelfs een kort, warm voetenbad aan te raden om je voeten weer een beetje op temperatuur te krijgen. Misschien komt het bij jou neer op het dragen van 2 paar sokken. Het is zo’n ding waarbij iedereen de aandoening anders ervaart en daarom is het zo lastig om advies te geven. We kunnen je alleen maar aanraden om een aantal dingen te proberen. Mocht je dan nog steeds last blijven houden, dan is het verstandig om toch even naar je huisarts te gaan.

  Plaats een opmerking

  Designed by DVO RECLAME