0
 • No products in the cart.

 • 0
 • No products in the cart.

 • wintervoeten

  Zo bereid jij je voor op wintervoeten

  Deel via:

  blank
  Caroline

  Hoewel we er liever nog even niet aan denken, ligt er alweer een seizoensgebonden voetkwaaltje op de loer. Wintervoeten of wintertenen beginnen er weer aan te komen en als de temperaturen straks weer verder gaan dalen gaan er weer meer mensen last krijgen van dit kwaaltje.

  Nog even een opfrisser, want wat waren wintervoeten/wintertenen ook alweer? Wintervoeten of wintertenen is een voetkwaal die optreedt wanneer het buiten kouder gaat worden dan 15 graden Celsius. Je voeten reageren als het ware op de ‘kou’ en er ontstaan kleine blaasjes rond of op je tenen, je tenen zwellen wellicht een beetje op en je krijgt last van jeuk. Er is tot op heden nog geen duidelijke reden gevonden waarom sommige mensen hier last van krijgen, maar wel lijkt er een link te zijn tussen mensen die een slechtere doorbloeding hebben, medicatie slikken of mensen die wat minder vet op de botten hebben.

   

  Houd je voeten goed warm

  Een inkopper natuurlijk. Hier hebben we een paar weken geleden ook al over aan de bel getrokken, maar een goed paar sokken of lekkere pantoffels kunnen heel erg helpen de klachten van wintervoeten te verminderen. Omdat je je voeten lekker warm houdt, zullen ze geen last hebben van die kouslag. Daardoor ontstaan de symptomen van wintervoeten ook niet en kan jij iets langer door zonder het idee te hebben dat je toch even aan je tenen moet krabben.

   

  Blijf bewegen

  Dit is vooral een belangrijke tip voor mensen met een slechte doorbloeding. Beweging is belangrijk om je hart te laten pompen en het bloed te doen stromen. Dat merk je misschien wel als je een lekkere wandeling neemt en dan ineens warme voeten krijgt. Dat betekent dat je hart lekker aan de slag is! 

  Heb je dus last van wintervoeten, ga bijvoorbeeld een stukje lopen of ga richting de sportschool. Door lekker even te bewegen verwarm je je voeten, hebben je voeten het minder ‘koud’ en heb jij geen last van wintervoeten!

   

  Neem voorzorgsmaatregelen

  Weet je dat het een koude dag gaat worden en dat je er heel de dag op uit moet? Trek dan alvast een lekker dik paar sokken aan, zet je pantoffels alvast bij de deur en neem een lekkere thermos met een warme drank mee. Die warme drank zal je voeten niet meteen ontdooien, maar het kan wel helpen om je een beetje op te warmen onderweg. Neem eventueel je pantoffels mee (we zijn jaloers als je zo’n coole werkplaats hebt) of stop een extra paar sokken in je tas. Liever meegenomen en niet nodig, dan nodig en niet meegenomen, toch?

   

  Toch klachten door wintervoeten?

  Heb jij toch klachten gekregen door de kou? Heel vervelend natuurlijk, maar helaas is er geen wondermiddeltje dat we kunnen voorschrijven dat je van wintervoeten af kan helpen. Ook kunnen we niet voorspellen wie er last krijgt. De enige soelaas die we kunnen bieden is dat alles weer overgaat zodra de temperaturen buiten ook weer stijgen. Probeer in de tussentijd je voeten lekker warm te houden, ook al heb je symptomen. Houdt blaasjes intact en vermijd voetbadjes (kies in plaats daarvan voor een lekker kleedje om je voeten te verwarmen!) dan is het zo weer lente!

  Plaats een opmerking

  Designed by DVO RECLAME